ARANY KOTTA

SZERZŐI ÜGYNÖKSÉG

magyar és külföldi darabok jogainak közvetítése

vissza

CSOPORTTERÁPIA

Zene BOLBA TAMÁS
Dalszöveg SZENTE VAJK és GALAMBOS ATTILA
Szövegkönyv SZENTE VAJK és GALAMBOS ATTILA


Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos? Vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről... azaz rólunk. 

HŐGUTA

Írta ERIC CHAPPELL

Egy spanyol luxusvilla. Egy hétre. Ingyen. A főnöktől. Ha ennyi még nem lenne elég a tökéletes nyaraláshoz, mit szólnának még egy pénzzel teli bőröndhöz? De mivel a világon semmi sem tökéletes, bizton számíthatunk a rapid módon érkező katasztrófák szédületes és kacagtató sorozatára.
szereplők: 4 ffi 2 nő

IGAZSÁGTALANSÁG

Írta GALAMBOS ATTILA

Mansfeld Pétert 1959. március 21-én végezték ki, 18 éves volt. Tóth Ilonát 1957. június 28-án, 25 éves volt. Soha nem találkoztak. Rövid életük szinte semmit nem tett lehetővé, amit mi természetesnek veszünk. A forradalom hősökké, az azt követő megtorlás mártírokká tette őket, ugyanakkor elvett tőlük mindent, amire az élet kapujában bármelyikünk vágyhat, szerelmet, családot, tartalmas életet, békés öregkort. A kétszereplős darab őket idézi meg.

ISADORA

Zene ARANY TAMÁS
Dalszöveg és szövegkönyv GALAMBOS ATTILA
MARTIN SHERMAN drámája nyomán

Isadora Duncan és Szergej Jeszenyin viharos házasságának egy napja az amerikai táncosnő párizsi lakásában, amely egyszerre bohémtanya és a nyelvek kavargó bábele. Megindító és mulatságos portré egy emberről, aki a teljes széthullás előtti percekben is hisz benne, hogy valami szépet tud tanítani az emberiségnek.
szereplők: 3 ffi 5 nő

PLAY KRÚDY

Írta GALAMBOS ATTILA

Török Csaba negyvenes üzletember, komoly művészi ambíciókkal és nagyra törő tervekkel. Vass Judit valaha szebb napokat látott színésznő, aki most már azzal is megelégedne, ha otthon a fiával sikerülne szót érteni. Egyikük elérkezettnek látja az időt, hogy kilépjen a fénybe, másikuk éppen visszabújna a csigaházba. Találkoznak-e félúton? És hogy kerül a képbe Krúdy Gyula?
szereplők: 2 ffi 1 nő

TÁNCOLNI
(TO DANCE)

Zene Zónai Tibor
Dalszöveg, szövegkönyv Kyra Robinov
Fordította Marton Gábor

Valerij Panov a hatvanas évek legnagyobb balettművésze volt. Leningrádtól New Yorkig a nevétől volt hangos a táncvilág. A közönség imádta. A KGB gyűlölte. Panov csak táncolni akart.
szereplők: 7 ffi 7 nő, ensemble

kapcsolat:
post@galambosattila.hu

EN