Galambos Attila

dalszövegíró

200 dalszöveg egy helyen

vissza

Tanulmányait a zalaegerszegi Ságvári Endre Gimnáziumban (jelenlegi nevén Kölcsey Ferenc Gimnázium), majd a Színház- és Filmművészeti Fõiskolán végezte. Színész szakon diplomázott 1994-ben, majd egy évet végzett rendezõ szakon is. 1996 és 99 között Ruszt József mellett dolgozott rendezõasszisztensként a Budapesti Kamaraszínházban. 2002 és 2004 között részt vett a Halász Péter vezette Városi Színház elõadásaiban.

Rendszeresen fordít prózai színdarabokat (Christopher Hampton: Jung a díványon, Shelagh Delaney: Egy csepp méz, Peter Quilter: Mennyei!, Agatha Christie: Tíz kicsi néger), dalszöveg (esetenként szövegkönyv-) fordítóként pedig számos musical hazai bemutatójánál segédkezett (Funny Girl, Kánkán, Az operaház fantomja, Rómeó és Júlia, József és a színes szélesvásznú álomkabát, Producerek, Édeskettes hármasban, Mi jöhet még?, Hello, Dolly!, Vadregény - Into the Woods)

Szerzõként 2006-ban a soproni Petõfi Színházban jelentkezett a Casting című musical dalszövegeivel (zene: Kemény Gábor). Ezt követte a Covershow (zene: Varga Bálint), majd 2008 tavaszán a Martin Sherman darabjából írt Isadora (zene: Arany Tamás). A Színház- és Filmművészeti Egyetem felkérésére dalszövegeket írt a Who the f**k is Lady Domina? című elõadáshoz (zene: Bella Máté). Ezt a darabot Suda Balázs rendezésében Better Than Sex címmel egy hónapig játszotta a londoni Courtyard Theatre. 2010-ben szerzõtársaival, Szente Vajkkal és Bolba Tamással elsõ helyezést ért el a Madách Színház musicalpályázatán. Csoportterápia című darabjukat a színház 2011 nyarán mutatta be. Dalszövegei hallhatóak többek között az Operaház fantomja, a Producerek, a Rómeó és Júlia eredeti magyar szereposztással készült felvételein, Mahó Andrea, Serbán Attila, Kentaur, Vásáry André lemezein és Szinetár Dóra - Bereczki Zoltán Duett albumjain. 2013-ban a Polyák Lilla számra írt Valami más című dala a középdöntőig jutott A Dal második évadjában, rá egy évre a Fool Moonnak írt dal, az It Can’t Be Over pedig még sikeresebbnek bizonyult.

Emeld fel a fényre.
Hosszú volt az éj.
Ne törj össze mégse.
Kezdd el és mesélj. 

EN